Förstå vikten av biotin för hästens hovar

Biotin, även känt som vitamin B7 eller H-vitamin, är ett vattenlösligt vitamin som spelar en avgörande roll för hästens hovhälsa. En brist på biotin kan leda till flera hovproblem, inklusive spruckna hovar, sköra hovar och bristande hovtillväxt. Men vad innebär egentligen en biotinbrist och hur kan den påverka hästen? Köp biotin häst här!


Vad är Biotin till häst?

Biotin till häst är ett essentiellt B-vitamin som spelar en avgörande roll i många kroppsliga funktioner, inklusive metabolismen av kolhydrater, fetter och proteiner. Hos hästar är biotin särskilt viktigt för tillväxt och underhåll av friska hovar. Hästens kropp kan producera biotin naturligt i grovtarmen, men detta kräver en balanserad och fiberrik kost. Om hästen får dåligt grovfoder eller en ensidig diet, kan produktionen av biotin minska, vilket leder till olika hovproblem.


Tecken på biotinbrist hos hästar

Tecken på biotinbrist inkluderar spruckna och sköra hovar, minskad hovtillväxt, hudproblem, muskelspänningar, nervositet och dålig prestation. När dessa symptom uppträder är det ofta ett tecken på att hästen inte får tillräckligt med biotin genom kosten och kan behöva ett tillskott för att återställa balansen och förbättra hovens kvalitet.


Förbättring av hovhälsan med Biotin till häst

Biotin Hoof Mixture från St. Hippolyt är ett effektivt kosttillskott som speciellt har utvecklats för att stödja hästens hovhälsa. Produkten innehåller biotin i kombination med andra viktiga näringsämnen som organisk zink, bryggerijäst och svavelhaltiga aminosyror. Dessa ingredienser arbetar tillsammans för att förbättra hovens struktur och stabilitet, samt för att främja en sund hovtillväxt.

Nyckelingredienser i Biotin Hoof Mixture

  1. Biotin: Det centrala vitaminet för hovtillväxt.
  2. Organisk Zink: Viktigt för hudens och hovens struktur.
  3. Bryggerijäst och Fermenterat Spannmål: Förbättrar tarmfloran och därmed biotinsyntesen.
  4. Svavelhaltiga Aminosyror: Viktiga för kollagenproduktionen, vilket stärker hovens horn.


Hur biotin hoof mixture fungerar

Produkten fungerar genom att tillföra hästens kropp de nödvändiga näringsämnena som kan saknas i den dagliga kosten. Genom att inkludera biotin och andra viktiga mineraler och vitaminer, hjälper Biotin Hoof Mixture till att stabilisera och stärka hovarna. Detta är särskilt viktigt för hästar som har ihållande hovproblem eller de som får ensidigt foder.

En regelbunden användning av Biotin Hoof Mixture kan leda till förbättrad hovkvalitet, vilket i sin tur kan bidra till hästens övergripande välbefinnande och prestation. För bästa resultat bör tillskottet ges enligt rekommendationerna på förpackningen.


Andra fördelar med Biotin till häst

Utöver att främja hovhälsan, kan en tillräcklig tillförsel av biotin även bidra till bättre hudhälsa och en starkare päls. Biotin är känt för att stödja keratinproduktionen, vilket inte bara påverkar hovarna utan även pälsen och huden. Därför kan tillskottet också ha en positiv effekt på hästens utseende och allmänna hudhälsa.