Så här dekorerar du för en svensk födelsedag med flaggan som fokus

Att dekorera för en födelsedag är en stor del av firandet. Det skapar en festlig och glad atmosfär som sätter gästerna i rätt humör. Men vad ska man göra när firandet äger rum i Sverige? I den här bloggen går vi igenom dekorationsidéer för en svensk födelsedag och hur man kan använda den svenska flaggan online för att skapa stämning.

Bordsdekoration

Ett enkelt sätt att dekorera är att använda sig av blommor och flaggor på bordet. En grön duk med gula blommor och flaggor tillsammans med ljusstakar ger en klassisk och stilren look. En enkel men effektfull detalj är att placera en flagga i ett glas och fylla på med godis, nötter eller karameller.

Ballonger och flaggor

Att hänga upp ballonger är en given dekoration på alla fester. Varför inte använda svenska färger och flaggan för att skapa ballonguppsättningar som blir ett minne för livet? Balonger i blå och gula färger tillsammans med svenska flaggor på väggen skapar en festlig och lekfull stämning på firandet.

Godis och snacks

Att duka upp godis och snacks med en svensk touch kan göra stor skillnad i dekorationsväg. Vad sägs om att duka upp med silltallrikar, gravlax, dillchips och varför inte svenska köttbullar på buffén? Tillsammans med svenska flaggan i bakgrunden skapar det en känsla av patriotism och stolthet.

Tårtan

Ingen födelsedag är komplett utan en tårta. Satsa på en tårta med svenska färger eller använd flaggan som dekoration. Varför inte göra en vaniljsockerkaka med blåbär och jordgubbar med en flagga i mitten? Det kommer garanterat att bli en succé.

Upphängd flagga

Ingen dekoration är så svensk som den svenska flaggan själv. Varför inte hänga upp en flagga på väggen och använda den som bakgrund? Tillsammans med ballonger, blommor och godiset skapar det en känsla av svenskhet och stolthet.

Att dekorera för en svensk födelsedag kan vara enkelt och stilrent med hjälp av blommor, ballonger, godis och flaggor. En svensk touch på buffén med silltallrikar och köttbullar tillsammans med den svenska flaggan i bakgrunden kan skapa en stolthet och patriotism som gör firandet extra speciellt. Missa inte att hänga upp den svenska flaggan på väggen för att sätta stämningen och skapa en festlig atmosfär.